https://www.dekoffieprofessional.com/contact/meest-gestelde-vragen
   
  koffiemachine advies

  Meest gestelde vragen

  klik op de vraag voor het antwoord

  Mocht uw vraag er niet tussen staan neem dan gerust contact met ons op.

  Een koffiemachine kopen of leasen?

  Of je nu een koffiemachine wilt kopen of leasen, in beide gevallen weet je vooraf welke investering je doet. Koop je een koffiemachine, dan is de koffiemachine jouw eigendom en schrijf je hier jaarlijks op af. Kies je voor leasen dan spreidt je de kosten en is de koffiemachine gedurende de lease overeenkomst eigendom van de leasemaatschappij.  

  Ik ben geïnteresseerd in een koffiemachine, wat is de levertijd?

  De levertijd per koffiemachine kan sterk verschillen. Kies je bijvoorbeeld voor een JURA koffiemachine dan kan deze in de regel al binnen 4 werkdagen geplaatst worden. Een espressomachine van Astoria wordt customized geleverd en heeft hierdoor een levertijd van 5 week. 

  Voor de exacte levertijd van jouw koffiemachine kun je het beste contact met ons opnemen. Dit kan doormiddel van het invullen van ons contactformulier

  Wat is het verschil tussen espresso en filterkoffie?

  Een espresso shot heeft een volle body, is steviger en smaken, zuren en suikers zijn veel intenser. Bij filterkoffie doet de zwaartekracht zijn werk waardoor je een lichtere koffie die minder stroperig en zachter van smaak is.  

  Wat is het verschil tussen arabica koffiebonen en robusta koffiebonen?

  Zowel de arabica koffieplant als de robusta koffieplant maakt cafeïne aan om zichzelf te beschermen tegen parasieten en ziektes. Doordat de arabica koffieplant op een gemiddelde hoogte van zo'n 1500 meter groeit hoeft deze minder cafeïne aan te maken om zichzelf te beschermen. De arabicabonen bevatten dus minder cafeïne waardoor de smaaksamenstelling zeer divers is en voornamelijk een zachte en aromatische smaak heeft. 

  Robusta koffieplanten groeien in lager gelegen gebieden waardoor deze twee keer zoveel cafeïne bevatten om zichzelf te beschermen tegen parasieten en ziektes. Die grote hoeveelheid cafeïne geeft de koffieboon een stevige smaak en geeft dat beetje extra energie op een drukke dag.

   

   

  Mijn koffiemachine geeft een storing aan. Wat nu?

  Storing? Neem telefonisch contact met ons op: 050 - 534 71 56

  Veel storingen kunnen door onze telefonische helpdesk meteen worden verholpen. Mocht dat niet lukken, dan zijn onze getrainde service monteurs met een landelijke dekking, 24/7 snel ter plaatse.

  Wat is de gemiddelde levensduur van een koffiemachine?

  Gemiddeld gaat een koffiemachine 7 tot 8 jaar mee in de zakelijke wereld. Dit heeft onder andere te maken met de gebruiksintensiteit, reiniging en onderhoud.

  Wat zijn de leveringsvoorwaarden?

  Het product wordt binnen 1 werkdag door ons aangeboden aan de verzendmaatschappij. Afhankelijk van de verzendmaatschappij kan het maximaal 4 werkdagen duren voordat het pakketje bij je thuis is. De verzending is gratis boven de €25,00.

  Mocht het zo zijn dat een product (deels) niet leverbaar is, dan laten wij dit binnen 1 werkdag weten per mail. Indien mogelijk kan er gekozen worden voor een vervangend product, als die niet lukt wordt het geld teruggestort.